CONSELLS SANITARIS

SAFATA HIGIÈNICA DEL GAT.

La safata higiènica és el vàter del gat, però per aconseguir que el felí l’utilitzi sense problemes i no faci seves necessitats en qualsevol racó de la casa cal tenir en compte certes normes, com garantir la seva intimitat.

SAFATA HIGIÈNICA DEL GAT: MIDA.

Un gat ha de tenir espai suficient per fer les seves deposicions a la safata higiènica. Cal tenir en compte que a l’felí li agrada furgar abans i després, i per a això necessita moure amb certa comoditat i folgança dins de la safata.

SAFATA DEL GAT: MODEL.

Les safates higièniques tancades per al gat compten amb un filtre de carbó que neutralitza l’olor de la sorra del recipient. Tot i això, hi ha gats que rebutgen entrar en aquest tipus de recipient tancat, sobretot si estan acostumats a la safata oberta, afegeix Serro.

SAFATA DE SORRA DEL GAT: UBICACIÓ.

El lloc on es col·loca la safata higiènica el gat és clau perquè l’animal tingui intimitat. És recomanable evitar les zones de pas, on es molesti al felí quan usa la safata de deposicions.

SAFATA DEL GAT I LA SORRA.

La safata higiènica del gat es pot omplir amb diverses classes de sorra, des perfumada o conglomerant fins amb forma de grans perles poder extra absorbent de la humitat. L’elecció de la sorra de la safata de el gat s’ha de fer en funció dels gustos del gat. De manera que el llit que conté el recipient ho ha de triar al felí i no als amos.