CONSELLS D’ALIMENTACIÓ

Aquí teniu cinc pautes per alimentar el vostre gat de forma saludable i segura.

Si seguiu aquests passos el vostre gat estarà ben alimentat, sa, i no patirà problemes renals i la formació de cristall a la orina. Conèixer les pautes d’una alimentació sana evitarà més d’una vista al veterinari.

1- Aliments per a gats: Pinso I Llaunes.

Els gats necessiten un pinso i aliments humits específics que cobreixin les necessitats nutricionals de la seva espècie. Per això, entre altres característiques, aquests aliments han de tenir un alt contingut en proteïnes. Els felins són carnívors i el seu aliment ha d’estar compost, sobretot, per carn i contenir un aminoàcid important per al funcionament del seu metabolisme, la taurina. La inversió econòmica en un pinso i aliments humits per al gat de bona qualitat o alta gamma “evita a la llarga problemes de salut”

2- Sobres d’aliments perjudicials per al gat.

Les restes d’aliment del menjar dels seus amos posen en perill la salut del felí. Un gat que s’alimenta amb sobres, com el peix amb espines o cru (si es tracta de vísceres), pot patir obstruccions intestinals i fins i tot, amb un consum excessiu d’aquest tipus d’aliments, rigidesa muscular. Els problemes estomacals que es tradueixen en vòmits o diarrea poden aparèixer, si l’animal ingereix aliments que no són específics per a ell.

3- El gat necessita alternar entre pinso i llauna.

Alternar l’aliment sec amb l’humit és clau perquè el gat tingui una hidratació òptima que eviti problemes com la formació de cristalls en l’orina. Els felins solen beure poca aigua i l’aliment humit ajuda a que estiguin ben hidratats, això ho explica Raquel Serro, presidenta de l’ Associació Felina Espanyola (ASFE).

4- Ofereix al gat petites racions d’aliments, com si fos en el seu estat salvatge a la natura.

Els felins són depredadors que cacen les seves preses (rosegadors, ocells) diverses vegades a el dia i que, per tant, mengen petites quantitats. Els gats, en general, saben administrar el seu apetit i no ingereixen tota la quantitat d’aliment que tenen a la seva disposició. Per aquesta raó, si no pateix obesitat, se li pot deixar el seu aliment en el bol perquè mengi quan ho necessiti.

5- Controlar la formació de boles de pel a l’intestí del gat.

El felí s’empolaina sovint per mantenir net el seu cos, el que comporta un cúmul de pèl al seu intestí, que convé ajudar a eliminar per evitar obstruccions que minin la seva gana. Hi ha pinsos específics per mantenir l’intestí del felí lliure de boles de pèl. Però també se li pot aplicar una crema de malt que es posa a la pota del gat, de manera que al llepar-se la ingereixi.
A més de les boles de pèl a l’intestí, una altra raó per la qual la mascota pot deixar de menjar és perquè perd el seu olfacte, a causa que té mucositat